Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2010 23:46 - Кафето - ценен източник на антиоксиданти
Автор: sonyagarcheva Категория: Изкуство   
Прочетен: 3652 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.08.2010 13:22


Високото съдържание на полифеноли в кафето го превръща във важна част от здравословния начин на живот image

Доказан факт е, че кафето е една от трите най-консумирани напитки в цял свят - наред с чая и водата. Всяка година се изпиват повече от 800 млрд. чаши кафе, а всяка секунда - 4000 чаши.

В тези цифри няма нищо случайно. Любимата ни напитка е един от най-изследваните продукти в света, като в последните години бяха направени наистина революционни открития за нея.

Наред с приноса на кафето за тонизирането на тялото и стимулирането на ума, все по-често се изтъкват и антиоксидантните му свойства.

Свободните радикали възникват естествено в организма, но могат да увредят и "състарят" клетките.

Антиоксидантите в тялото ни улавят и обезвреждат свободните радикали и стимулират естествените ни защитни сили.

Съвременното динамично ежедневие и неизбежните фактори като стреса, замърсената среда и силните UV лъчи водят до прекомерно увеличаване на свободните радикали и до нужда от допълнителен прием на антиоксиданти.

Според проучванията кафето е богат естествен източник на антиоксиданти от групата на полифенолите, като заема шесто място сред топ 50 на храните и продуктите, съдържащи полезните вещества.
Високото съдържание на полифеноли в кафето го превръща във важна част от здравословния начин на живот.
Едно от най-хубавите и ароматни кафета, които ви препоръчвам е кафе ZЕSPRESSO. Само една капсулка кафе на ден ви дава нужното количество антиоксиданти, които са ви необходими.
image
 

Кафе машината Zespresso, произведена в Швейцария е безшумна, малка по размери, елегантен дизайн, възможност за избор на интериорно подходящи цветове. Икономична на енергия, извлича 100% от всички аромати на кафето, приготвя кафето с мека плътна ароматна пяна.Тегло 4 кг, удобна за всяко работно място и помещение в дома,лесно преносима.

ZESPRESSO Е СЪЗДАДЕНА ДА ЗАДОВОЛИ ВКУСА НА ОНЕЗИ, КОИТО ИСКАТ НАЙ-ДОБРОТО.

Кафето ZESPRESSO е направено от най-висококачествените зърна на сортовете Арабика и Робуста.

• „Роял кафе” – съдържа кафе от сорта Арабика, произведено в Бразилия,Колумбия и Гватемала, класическо италианско експресо, обогатено с вкуса на плодове, дискретен допир на шоколад и доминиращ вкус на портокал; „Бариста” – изтънченият аромат на най-висококачествените сортове Арабика и Робуста,,Интензо” – индианска и виетнамска Робуста, добра консистенция, специфичен фин аромат на шоколад и тютюн;„Безкофеиново” – кафе без кофеин за вечерни кафе-усещания, с деликатен вкус на шоколад и цитрусови плодове.

image


ИЗБЕРЕТЕ ЦЕПТЕР - КАЧЕСТВО ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!









Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 771223
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!