Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2010 13:27 - ДИРЕКТНО ОТ САЙТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА
Автор: sonyagarcheva Категория: Изкуство   
Прочетен: 4303 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 07.08.2010 14:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ДНЕС МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА ВЕЖДИ РАШИДОВ И ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ПОДПИСАХА ОСЕМ ДОГОВОРА ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА РЕМОНТ НА КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ

(06.08.2010)

  Днес, 6 август 2010 г., министърът на културата Вежди Рашидов и ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” Лиляна Павлова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, подписаха осем договора за безвъзмездна финансова помощ за ремонт на културни институти. На церемонията присъстваха и зам.-министърът на културата Митко Тодоров, главният секретар на МК Стоян Стоянов и Ангел Ангелов, директор на дирекция "Координация на програми и проекти" в МК.Министерството на културата ще получи по осемте договора финансиране в размер на 10 936 580 лева.

image
   С тези средства ще бъдат ремонтирани сградите на Националния политехнически музей в София, на Националния исторически музей в София, на Държавната опера в Бургас, на Държавната опера в Русе, на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров” в Бургас, на Драматично-кукления театър „Васил Друмев” в Шумен, на Зала „България” в София и на Сатиричния театър „Алеко Константинов” в София.


image
   Средствата по осемте договора се осигуряват от Оперативна програма „Регионално развитие” на Европейския съюз.
 
 
КОМЕНТАРИ:
Тези средства ще бъдат ли прибавени към онези,отпреди 8 месеца... Или ще чакат ново разпределение след още 8 месеца....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
На базата на толкова нерви и орязване на бюджета за култура, на базата на толкова рокади и съкращения. Може би културните институти ще бъдат едни ремонтирани музеи. "Тук е било..." Или пък държавата иска да превърне културните институти в мулти левъл маркетингови организации - плащаш си, за да работиш... Имам много въпросителни...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Май само аз не съм наред!!!Осакатиха толкова изключителни оркестри и театри,а сега ще ми се подмазват с ремонти!!!Това ли е по-важното!!!!????Има нужда и от това,но не и на такава цена!!!
----------------------------------------------------
То остана ли какво да се ремонтира. С Тази безвъзмезна субсидия ,можеше да се запазят музикантитеза 2 -3 години напред.






Гласувай:
4


Вълнообразно


1. injir - Имаш право. Да задаваш въпроси. . .
07.08.2010 13:52
Имаш право. Да задаваш въпроси...
цитирай
2. анонимен - БСП в Силистра успя
11.08.2010 16:31
Провалилата се на конкурса за директор на театъра Златка Станева в Силистра отново е пробутана след като разделиха театъра на куклен и приемаща сцена, а законно спечелилия директор на глуха сцена. Митко Тодоров търси работа за некадърните си мениджъри. По-скоро е гледал в пазвата й а не знанията й.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 766079
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!