Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2009 14:00 - най-трудно е да намериш работа
Автор: sonyagarcheva Категория: Изкуство   
Прочетен: 1461 Коментари: 3 Гласове:
1



 От известно време много хора започват да се оплакват от сайтовете, които предлагат работа. Става въпрос за сайтове, в които се регистрираш, правиш си автобиография и започваш да я изпращаш на фирми, които са публикували, че търсят персонал. Тенденцията обаче е, че колкото и да пускаш никой не се обажда. А повечето компании и фирми не оставят телефон за обратна връзка и така потребителя не може да се свърже директно с евентуалния си бъдещ работодател, дори за едно интервю. Защо се случва така? Къде е причината? Фантоми ли са обявите за работа? Интересно ми е да разбера в последните няколко месеца, дали още някой е срещал подобни проблеми. Какво да правим, за да си намерим хубава работа от обява по интернет в съответните сайтове. Ако някой има какво да сподели или решение на проблема нека пише.


Тагове:   намериш,


Гласувай:
1



1. lubima - Да наистина е така!Истински късмет ...
18.12.2009 14:04
Да наистина е така!Истински късмет е да успееш да намериш работа, когато посредник е фирма "занимаваща"се с това!Честно казано, аз до сега не съм чула нито един да е намерил работа чрез частно бюро по труда!!!Може и да греша...но едва ли!Преди няколко дена минах през едно интервю за работа!Работодателя е голяма немска фирма!!....и знаеш ли какво ми казаха...."нямаме доверие на вашите трудови борси!Знаехме, че ако поверим на тях тази работа...ще назначат техни близки!".....Жалко...но истина)))Успехи ти пожелавам да намериш нещо подходящо за теб....и...не разчитай на последници))))
цитирай
2. streetsmart - Проблемът не е в интернет
18.12.2009 14:15
а в потенциалния работодател. Дали и доколко наистина има намерение да предложи работа не на "наш човек". И дали и доколко знае какво търси. Ако отговорите на тези въпроси са положителни, имаш шанс. Между другото, аз така започнах работа в началото на 2007ма. Ще кажеш, друго време, но ситуацията си е същата. А в нета имаш много по-широко поле за действие. Мой съвет - преди да пуснеш автобиография, потърси в нета нещо за самата фирма. Така де, и ти имаш право да избираш, не само потенциалният работодател. А след като пуснеш СV, се обади по телефона, уж да питаш дали е получено и се чете ОК. Че някои въобще не си четат електронната поща. Пак въпрос на манталитет. А телефон можеш да получиш не само от обявата в сайта за работа. Хайде, успех.
цитирай
3. kontra - Търсене на работа
18.12.2009 14:40
И да те поканят на интервю, пак не е гаранция! Имам две статии по този въпрос, можеш да ги погледнеш.
Често за съжаление работодатели си правят бизнес- социални експерименти на гърба на търсещите работа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 771314
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!