Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2010 11:16 - Скорсезе никога няма да излезе от форма
Автор: sonyagarcheva Категория: Изкуство   
Прочетен: 1032 Коментари: 0 Гласове:
2




image
 
Когато Скорсезе прави филм, и боговете чакат премиерата. С датата на “Злокобен остров” обаче имаше проблем. Тръгването на психологическата драма по екраните бе отложено от 2009 за 2010 г., което роди слухове за проблеми с продукцията. Те се оказаха пълни глупости. Новият филм на Мартин Скорсезе е перфектен. Да, “Злокобен остров” не е част от архипелага с шедьоврите на киногиганта като “Шофьор на такси”, “Разярения бик” или “Добри момчета”... Но те не са просто най-великите филми на режисьора. Те са сред най-великите въобще.

“Злокобен остров” бележи четвъртата колаборация между Марти и Лео ди Каприо (след страхотните “Бандите на Ню Йорк”, “Авиаторът” и “От другата страна”). Филмът е екранизация по едноименната книга на Денис Лихейн. Действието се развива през 50-те години в Америка. Щатският шериф Теди Даниелс (Ди Каприо) е изпратен да разследва изчезването на психически болна убийца от страховита лудница, разположена на остров край Бостън. Там съзнанието на Теди попада в тревожен водовъртеж от халюцинации и кошмарни ретроспекции за неща, които са се случили с изчезналата жена. Или пък не са.

“Злокобен остров” е безумно ефективен в илюстрирането на това как се губи разсъдък. Скорсезе си играе с мозъка на зрителя, както в лудницата си играят с мозъците на пациентите. Накрая се питаме какво всъщност е реалност.

Единственото сигурно е, че този режисьор е гений.
image





Тагове:   форма,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 770487
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!