Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2010 01:41 - Силата на погледа
Автор: sonyagarcheva Категория: Бизнес   
Прочетен: 2688 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 17.08.2010 02:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СИЛАТА НА ПОГЛЕДА

Погледът е едно от най-мощните средства за въздействие. Той не само привлича внима­нието на другите към вас и облекчава проник­ването на вашето внушение, но и сам по себе си е сила, която при правилно използване дава възможност да наложите волята си на другите. Той привлича, очарова и ослепява активния участник, като същевременно ви дава възмож­ност да поговорите с послушния му брат.

Погледът на човека, който е усвоил закона на духовното превъзходство, е едно от най-сил­ните му оръжия. Той предава силни мисловни колебания върху мозъка на другите по най-кра­ткия път. Вероятно сте чували за въздействие­то на човешкия поглед върху хората и дивите животни и сте срещали личности, които нап­раво ви пронизват с поглед. Ако го задържат по-дълго време, той става непоносим.

Използването на силата на погледа в разго­вори с други хора ще ви помогне да направите впечатление, близко до очароването или хип­нотичното внушение. То е следствие на силни мисловни колебания, действащи на разстояние чрез магнетичния поглед.

Ефектът зависи, разбира се, от обстоятелс­твата при всеки конкретен случай, поради кое­то е трудно да се дадат общи указания. Общите препоръки следва да прилагате, като отчитате конкретните обстоятелства.

Едно от най-важните изисквания в начало­то на всяка беседа е да гледате събеседника си право в очите с непреклонен магнетичен пог­лед. Не трябва да го фиксирате с поглед, а само да го насочите към него, като изразите силна во­ля и съсредоточеност. В хода на разговора мо­же, разбира се, да променяте посоката му, но в случаите, когато правите предложения или от­правяте искания и се стремите по някакъв на­чин да му повлияете, изпълненият с решител­ност магнетичен поглед не следва да се откъс­ва от очите му. Това изискване е много важно и в никакъв случай не бива да се пренебрегва. Когато говорите за бизнес, изражението на ли­цето ви и маниерите ви следва да са сериозни, като се стремите да предизвикате внимание у събеседника си. Когато поставяте някакво ис­кане, направете го ясно и определено, без да снемате поглед от него, внушаващ му да постъ­пи така, както вие бихте желали. По всякакъв начин му попречете да отклони погледа си от вас в този момент. Ако привлечете изцяло вни­манието на „активния брат", той няма да може да контролира „пасивния" и ще му даде възмо­жност да се приближи и чуе разговора. Ако пък събеседникът ви се стреми да избегне пог­леда ви, то вие също отклонете поглед от него. Щом почувства това, той ще ви погледне. Вие просто издебнете момента, в който той обръ­ща поглед към вас, за да насочите бързия си, остър, решителен поглед към него, като отра­зите силата на неговия с волята си. Тогава именно бихте могли да нанесете най-добрия си удар, използвайки най-удобния психологичес­ки момент за внушение.

Ако въпреки всичко не можете да го заста­вите да погледне към вас, използвайте няка­къв предмет, за да го привлечете - някаква мо­стра, рисунка или каквото и да било, което има отношение към разговора. Ще видите, че като погледне към него, той ще погледне и към вас. И тогава трябва да сте напълно готови да насо­чите магнетичния си поглед със силно внуше­ние към него. Привлечете вниманието му, не откъсвайте поглед от очите му и при всички случаи ще окажете по-голямо или по-малко влияние върху него, особено ако не е запознат с нашата тайна. В противен случай ще е по-трудно да повлияете върху него, но не бива да забравяте, че са много малко хората, които са посветени в нея. Може би вашият събеседник ще почувства, че му оказвате влияние, и ще по­иска да приключи разговора, но вие не бива да му позволявате това, тъй като вече имате влияние върху него и следва да го доведете док­рай. Не го оставяйте, докато не постигнете целта си.

Трябва да имате предвид, че за всеки човек е много трудно да разсъждава и трезво да об­мисля каквото и да било под въздействието на магнетичния поглед. Ето защо трябва да се па­зите от влиянието на други лица, които знаят тайната. Необходимо е да запазите устойчиво душевното си състояние, ако забележите, че някой се опитва да ви въздейства, и да не отс­тъпвате от мисълта, че сте непреклонни и из­вън такова въздействие. Това душевно състоя­ние ще ви предпази от външно въздействие, ка­то в същото време ще ви даде възможност да продължите да влияете върху другите. Ако ня­кой се опитва да ви заинтересува с някакво предложение, не му позволявайте да привлича погледа ви постоянно по време на целия разго­вор. Бихте могли да избегнете това, като гле­дате встрани непринудено, макар и да е пред­намерено. Това ще ви помогне да запазите ду­шевното си равновесие и да обмислите спокой­но казаното от него. А когато направи предло­жението си, погледнете встрани, като че ли внимателно обмисляте всяка една негова дума. И ако все пак му се удаде да ви окаже внезапно внушение, след като улови погледа ви, не му отговаряйте, докато не отклоните поглед поне за минута встрани и не възстановите душевно­то си равновесие. Решите ли да отговорите „не", погледнете го решително в очите и каже­те своето „не" твърдо и определено, но, разбиpa се, вежливо. При най-малки съмнения вина­ги отговаряйте с „не". Предпазвайте се преди всичко от коварни внушения, които ви отпра­вят в труден психологически момент, защото те са най-опасни. Нека вашият „активен участ­ник" бъде винаги нащрек и не позволява на съ­беседника ви да размени и една дума с неговия „пасивен брат". Те винаги ще се стремят да го­ворят един с друг, но вие не бива да им позво­лявате да направят това.

Всеки, който владее тайната и сам води разговора, винаги е положителен фактор, а то­зи, който слуша - повече или по-малко - паси­вният. И колкото по-внимателно и по-сериоз­но слуша, толкова по-пасивен става. Положи­телното е по-силно от отрицателното и затова би трябвало винаги да се стремите да избягва­те положителните внушения, когато самите вие се намирате в пасивно положение.

Трябва да се научите да правите внушения в настойчива, непреклонна и положителна фор­ма - гласът ви трябва да показва, че вече очак­вате тяхното изпълнение, а умът ви да запази увереността си, че волята ви непременно ще бъде изпълнена. Ако създадете мислено обра­за на това, което с две думи се нарича уверена устойчивост, ще сте в състояние да осъзнаете възможностите си да оказвате въздействие.




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. mimayordanova - така е.
17.08.2010 01:59
така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 769732
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!