Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 02:13 - Уникален Бербатов, вкара 5 на Блекбърн!
Автор: sonyagarcheva Категория: Спорт   
Прочетен: 3051 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 28.11.2010 02:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Димитър Бербатов вкара невероятните 5 гола в мрежата на Блекбърн за успеха на неговия Манчестър Юнайтед със 7:1. Българският футболист постави на колене гостуващия тим с брилянтната си игра и отговори по най-добрия начин на критиките към себе си.

 Берба направи един от най-добрите мачове в своята кариера и стана едва четвъртият играч в Премиършип, който отбелязва 5 гола в един мач, с което побърка препълнения „Олд Трафорд”.


image

Шоуто на Бербатов започна още във 2-та минута, когато той вкара първия си гол в мача. Нани центрира в наказателното поле, където Рууни отклони към Бербатов, за когото не бе проблем да чукне топката в опразнената от Пол Робинсън врата.

 В 23-та минута преднината на Юнайтед бе удвоена след гол на Джи-Сунг Парк, който направи отлично двойно подаване с Рууни и от близко разстояние вкара за 2:0.

  

image

Малко след това Бербатов реши изхода на мача, след като се възползва от страхотен подарък на Паскал Шимбонда. Защитникът на Блекбърн опита пас към Робинсън, но вместо това подаде на бившия си съотборник от Тотнъм, който останал сам срещу вратаря вкара с отличен удар в десния му ъгъл.

image

 

 

При 3:0 завърши и първото полувреме на „Олд Трафорд”, но шоуто на Берба тепърва предстоеше след почивката. В 47-та минута българинът оформи своя хеттрик след отлична комбинация със своите съотборници. Първо, Берба направи двойно подаване с Евра, след което с фалцов пас намери Нани в наказателното поле. Португалецът хитро върна към нападателя и с мощен шут Бербатов вкара за 4:0.

2 минути по-късно самият Нани реализира, след като пое топката отдясно, премина през Шимбонда и вкара с прецизен удар във вратата на Робинсън.

 

image

В 62-та минута и късметът бе на страната на българина. След разбъркване в наказателното поле, топката попадна случайно в него и от малкото наказателно поле голаджията без проблеми вкара четвъртия си гол в мача.

 Това обаче не бе достатъчно за бившия играч на Тотнъм и Байер Леверкузен, който в 69-та минута вкара петия си гол в двубоя. Андерсон намери отлично Берба в наказателното поле. Той опита пас към Рууни, който обаче бе блокиран и топката отново попадна в българина и той от много малък ъгъл намери вратата на Робинсън за пети път, с което влезе в историята на английския футбол.

image

В 83-та минута Кристофър Самба с глава реализира почетното попадение за Блекбърн, но това изобщо не можеше да развали празника на Бербатов, който съвсем заслужено взе топката след края на мача.

 След новите три точки, Юнайтед се върна на първото място с 31 точки, на 2 пред втория Арсенал и на 3 пред Челси, който обаче има и мач по-малко. Блекбърн се смъкна на 13-а позиция с 18 точки. Бербатов пък оглави класирането при голмайсторите с 11 гола от началото на сезона.

Стартовите състави на двата тима:

Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Рафаел, Фърдинанд, Видич, Евра, Нани, Карик, Андерсон, Парк, Бербатов, Рууни

Блекбърн: Робинсън, Салгадо, Самба, Нелсън, Шимбонда, Джоунс, Емертън, Дън, Гулон, Ел-Хаджи Диуф, Робъртс



Тагове:   бербатов,


Гласувай:
10


Вълнообразно


1. heaton - bravo,strahotno...
28.11.2010 03:15
mnogo dobre napisano...strahotna statiq...
poseti www.heaton.blog.bg
цитирай
2. neprosvet - Браво Бербо! Браво Соня! Хубава ...
28.11.2010 21:59
Браво Бербо! Браво Соня!
Хубава седмица и усмивки!
цитирай
3. ka4ak - Полезно четиво!:)))
29.11.2010 03:15
Можем и ето едно доказателство!:)))
Подобна седмица за теб,Соня!!!:)))
цитирай
4. explorer - петтрик за футболиста на народа...
29.11.2010 20:49
петтрик за футболиста на народа
браво!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 769745
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!