Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2012 00:56 - Имате ли дух и смелост да прощавате
Автор: sonyagarcheva Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2656 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageПрошката е ароматът, който виолетката оставя под петата, която я стъпква - Марк Твен

Много великодушие и любов са необходими, за да прощаваме и да забравяме обидите, пренебрежението и подценяването. Децата ни демонстрират постоянно умението си да прощават и отново да заиграят щастливи. Уви, зрялата личност, от погрешно разбиране за сила на характера, започва да таи дълго време лошото чувство. Да, никак не е лесно да простим на човека, който ни е сторил злини, но когато осъзнаем, че всъщност прошката не е безкористна, а напротив, да, напротив, прошката е изключително егоистична постъпка, защото

прощавайки, ние сваляме тежък товар от плещите си.

Единствено, когато сме простили, може да продължим да живеем живота си отново освободени, както ни се иска - да си тананикаме и по детски да размахваме на воля ръце.  
Обидата ни изиграва лоша шега, като ни провокира към натрупване на

враждебност, омраза, жажда за мъст – все разрушителни качества, насочени към нашето безценно здраве,

не - към другите. Всяка минута, посветена на мисли за човек, който ни е сторил зло, е минута открадната от много по-достойни занимания – да привличаме онези хора, които не само не биха ни наранили, а дори биха ни помогнали. "Ако мразите някого, все едно че го носите на гръб. Той изцежда енергията, ентусиазма и спокойствието ви”, пише Робин Шарма в книгата си "Кой ще заплаче, когато умреш?”.image

Затова, нека да се възползваме от седмицата за прошки, т. нар сирница, и да се извиним чистосърдечно на близки и приятели, съседи и колеги, пред които изпитваме вина. Нека също да простим грешките на другите към нас, но да не забравим да простим и на себе си!

Когато имаме дух и смелост да прощаваме, издигаме качеството на своя живот.




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. bven - Винаги можем да простим!
24.02.2012 10:08
Когато го направим съзнателно, по собствено желание, всъщност ние благодарим на човека, приел да изиграе отрицателната роля в нашия живот, за да научим определен урок! И ние, и той имаме нужда от прошката, за да продължи всеки по своя път.
Прощавам ти, прости ми и ти!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 766208
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!