Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2011 09:59 - МОЦАРТОВИ ПРАЗНИЦИ – ПРАВЕЦ 2011
Автор: sonyagarcheva Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2724 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 27.09.2011 10:12


Съзвездие от оперни певци ще интерпретира музиката на великия композитор в Правец    

   
  image   За седма поредна година се осъществява  музикалният фестивал "Моцартови празници - Правец 2011". От 27 дo 30 септември градът ще бъде домакин на традиционния форум, който е посветен на 255-годишнината от рождението на великия гений  Волфганг Амадеус Моцарт и 30 години от обявяването на Правец за град. Входът е свободен.
Проявата се организира от общината и сдружение "Моцартови празници - Правец"04", с подкрепата на MК и областната управа на Софийска област под почетния патронаж на н.пр. Герхард Райвегер, посланик на Република Австрия у нас.
    Във фестивала ще видим съзвездие от оперни изпълнители, доказали своето майсторство в интерпретацията на музиката на великия композитор у нас и по световните сцени. Известната джаз формация "Михаил Йосифов секстет" ще се включи в програмата с виртуозни изпълнения на специално аранжирани в стил класика и джаз произведения от необятното творчество на Моцарт.
"Моцарт - класика и джаз" е заглавието на галаконцерта, с който фестивалът ще бъде открит в голямата зала на читалище "Заря". Участват певците Диана Василева, Цветана Бандаловска, Александър Носиков, Даниел Острецов, Светозар Рангелов, солисти на балета на Софийската опера и др. Сред изпълнителите е и поп звездата Миро, а водещ на концерта е актьорът Юлиан Вергов. Богата програма за децата и техните родители е подготвена в три вечери - минипленер "Да нарисуваме Моцарт", "Музика на открито", "Фортисимо в клас".
Фестивалът ще бъде закрит на 29 септември с музикална приказка "Маски красиви и опасни от Моцартови опери прекрасни", в която ще се изявят   Русалина Мочукова, Даниела Караиванова и др. В ролята на разказвач зрителите ще видят Антоанета Добрева-Нети. Сценарият, постановката и режисурата на фестивала са на оперната прима Христина Ангелакова, която е председателка на сдружение "Моцартови празници-Правец`04", и Христо Симеонов.
Събитието е част от културните традиции, чиято цел е чрез непрекъснатото обогатяване на фестивала да се поддържа траен интерес към класическата музика и да се възпитава естетически вкус от най-ранна детска възраст, посочват организаторите.




Гласувай:
3



1. neprosvet - Здравей, мило момиче!
27.09.2011 20:48
Къде изчезна за толкова дълго време?
Събитието е част от културните традиции, чиято цел е чрез непрекъснатото обогатяване на фестивала да се поддържа траен интерес към класическата музика и да се възпитава естетически вкус от най-ранна детска възраст, посочват организаторите.

Подкрепям те! Трябва да се опитаме да събудим интереса на децата към стойностна музика! Стига чалгизация!(
Поздрави!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 769675
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!