Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2011 00:49 - Кантора създаде тест за съвместимост на брака
Автор: sonyagarcheva Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4239 Коментари: 1 Гласове:
7



Тестът на кантората Брос Бенет е съсредоточен върху ключови въпроси за финансите, семейните връзки, децата и стремежите, които създават проблеми в повечето семейства
image
Британска кантора, специализирана в семейното право, призова двойките да попълнят "въпросника й за съвместимост" преди да се оженят или да решат да живеят заедно, съобщава "Ройтерс".
Тестът на кантората Брос Бенет е съсредоточен върху ключови въпроси за финансите, семейните връзки, децата и стремежите, които създават проблеми в повечето семейства.

Една от адвокатките в кантората Рут Брос сравни теста с преценката и анализа, който работодател трябва да направи преди да наеме даден служител.

"Никой който наистина е отдаден на връзката не би имал против да се разкрие напълно и честно, ако не го направи, би трябвало да се запитате защо", заяви тя.

Въпросите в теста са свързани с имуществото и как всяка от страните би искала да ги разделя, какви са отношенията със семейството и приятелите им, дали искат деца, какви са религиозните им възгледи, за какво харчат парите си и плановете за кариерата им.

Ето и въпросите, на които трябва да отговорят бъдещите съпрузи:

Финанси

Знаете ли размера на имуществото си? Как двамата възприемате поделянето на това имущество? Имате ли еднакво отношение към пестенето? Дали един от вас ще поиска да вложи в пенсионен фонд това, което другият иска да вложи в нова кола?

Ще слеете ли имуществото си или всеки ще запази своето? Общи или отделни банкови сметки? Как ще влагате пари в банковата сметка - въз основа на доходите ви или по равно? Бихте ли платили с депозита за къщата си дълговете на родителите на партньора/ката си?

Семейни връзки

Какви са отношенията ви със семейството? Поддържате ли връзка с него? Имали ли сте големи караници?

Деца

Искате ли деца? Колко? Как искате да възпитавате децата си? Какви ценности искате да им предадете? Противоположни ли са мненията ви за ползите от държавното спрямо частното образование?

Религия

Какви са религиозните ви възгледи - на едно мнение ли сте каква религия искате да изповядват децата ви? Църква/Джамия/Синагога? Веднъж седмично или веднъж годишно да ходят на църква? Или да не приемат никаква религия.

Свободно време и забавления

Харесва ли ви да правите едни и същи неща в свободното си време? Имате ли общи интереси? Дали вашата идея за ваканция е да се излежавате на плажа две седмици, а тази на партньора ви - да катерите скали?

Начин на живот

Към какъв начин на живот се стремите? Къде искате да живеете? Дали някой от двама ви мечтае в определен момент от живота ви да се махнете от града?

Разходи

Дали някой от вас смята определена покупка за съществена, а другият я приема за "безразсъден харч"? Имате ли някакви други тайни страсти - чанти, шоколад, футбол? Играете ли хазарт?

Работа

Кариерите ви съвместими ли са, дали някой от вас ще се наложи да направи компромис? Готови ли сте за това? Ще искате ли да напуснете работа, когато имате дете? Какво мисли за това партньорът ви и можете ли да се справите финансово? Какво мислите за работата на непълен работен ден?

Традиционни или модерни роли?

Очаквате ли да живеете според традиционните представи - жената да се грижи за дома, а мъжът - за прехраната на семейството. Кой ще се грижи за финансите? Ще поделяте ли по равно домакинските си задължения? Кой ще поеме отговорността да плаща сметките? 



Гласувай:
7


Вълнообразно


1. анонимен - italy car musuems
07.03.2012 09:56
The prayer book cancel is a hug that depends a mid-cycle broadening changes in regard to contrariety despite religions, and with consummate skill examples the computer consisting of quadruplex telegraphy names. http://zehoxcu.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 770693
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!