Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2010 23:36 - УПОРИТО ТРЕНИРАЙТЕ И РЕЗУЛТАТЪТ МОЖЕ ДА НАДМИНЕ ВСИЧКИ ВАШИ ОЧАКВАНИЯ
Автор: sonyagarcheva Категория: Изкуство   
Прочетен: 2046 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.08.2010 23:39


Всички обичат да побеждават, но мнозина ли са тези, които обичат д се трудят?

Марк Шпиц

 

Това се случило през 1972 г. в Мюнхен. Не много известен плувец стоял до ръба на басейна, очаквайки сигнал за старт. Това били първите Олимпийски игри в неговия живот и той стигнал до финала. Прозвучал сигнал, той се гмурнал в басейна и заплувал с всички сили. След няколко минути плувецът спечелил златен медал и поставил нов световен рекорд. На следващият ден той участвал в още едно плуване и отново спечелил златен медал, и което е най-потресаващото, отново преплувал дистанцията за рекордно време. Той участвал в седем дисциплини в Мюнхен и спечелил седем златни медала и, невероятно!, поставил седем световни рекорда. Това била една от най-големите сензации в историята на Олимпийските игри. И целия свят за един час научил името на Марк Шпиц.

Но зад този триумф били скрити самоотверженост и дълги часове на тренировки в басейна и спортната зала, час след час, ден след ден, година след година, през които Марк се готвел за тези Олимпийски игри в Мюнхен. Победата не била случаен успех или просто късмет. Това бил резултатът от целия му живот дотогава и от труда вложен в спорта. Той имал сърце на шампион и самоотвержеността на човек, който знае какво иска и какво трябва да направи за да го постигне. Неговите думи заслужават специално внимание от онези, които искат да станат известно хора.”Всички искат да побеждават- но мнозина ли обичат да се трудят?”

За щастие за да използвате ефективно силата на мисленето не е нужно да притежавате самоотвержеността на олимпийски шампион, иначе съвсем малко от хората биха могли да я използват. Но вие трябва да сте готови да посветите на това занимание толкова време,колкото е нужно. Силата на мисленето не идва просто по вълшебство.

Тази книга трябва да стане за вас само първата стъпка в развитието и използването на силата на мисленето. Никой не може да разбере докрай тази система и колко тя е необходима докато не се занимае с нея поне месец, а реалните резултати се появяват едва след два-три месеца. Първите осезаеми промени се извършват след няколко дни или седмици, но те не трябва да се смесват с онези резултати, които се постигат в процеса на продължителна практика.

Иска ми се да запомните: за непрекъснатото развитие задължително е необходима постоянна практика. Пропускайки един ден от заниманията, вие после ще загубите три или четири дни да наваксвате пропуснатото, поне на началния етап на развитието на тези умения. По-добре ежедневно да отделяте по пет минути, отколко един ден да се занимавате половин час, а после пак да пропуснете няколко дни.

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 769877
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!