Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2010 23:33 - СЪЗНАНИЕТО НА УСПЕШНИЯ ЧОВЕК
Автор: sonyagarcheva Категория: Изкуство   
Прочетен: 2161 Коментари: 1 Гласове:
3



 

Земята ти поднася своите плодове, но те може и да не ти потрябват ако си в състояние сам да се сдобиеш с това, което ти е нужно.

Халил Гибран

 

Всеки, който мечтае за финансова независимост, трябва да развие в себе си съзнание на успешен човек. Забележете, казвам “да развие”, защото такова съзнание не появява само по себе си. Никой не се ражда с него, то никому не е просто дадено. Това е състояние на ума, настроено по съответен начин и открито, позволяващо навсякъде да се вижда и очаква успех и възможности.

Противоположност на съзнанието на успешния човек е съзнанието на наудачника, което е познато на повечето хора. Този който има съзнание на неудачник очаква само недостиг и ограничения и ги вижда навсякъде, като знаци по пътя и изглежда, че те го водят само към бедност и тежки времена. Никой и никога няма да постигне финансови успехи ако има такъв тип съзнание- това просто е невъзможно. Вие не можете да вървите едновременно по два пътя- към богатство и към бедност, тъй като вървят в противоположни посоки. Двата пътя са ясно разграничени, - това не е голяма тайна- който и път да изберете, той в крайна сметка ще определи съдбата ви.

И така, какъв тип съзнание имате вие? Ако имате съзнание на неудачник, то вашата задача е ясна. Трябва да се избавите от тези окови и да започнете да развивате в себе си мислене на успешен човек.

По долу са изброени пет стъпки, които трябва да направите за да сформирате в себе си мислене на успешен човек.

 

Стъпка 1: Развийте в себе си вяра в успеха

 

Вярата в успеха съдържа четири основни убеждения;

 

Убеждение 1

Този свят е пълен с богатства

 

Съзнанието на успешния човек предполага, че Вселената е пълна с всичко и за всеки,- остава единствено да се приемат нейните дарове. Погледнете природата: тя е щедра, не е пестелива, дори е разточителна с своите дарове. Опитайте се да преброите звездите в небето- няма да успеете и никой никога няма да успее- те се изчисляват на стотици милиарди. Погледнете дивите цветя в полето, те се простират далеч зад определите на погледа. Накъдето и да погледнете навсякъде ще видите изобилие. По същия начин и на пазара навсякъде съществуват възможности, трябва само да съсредоточите вниманието си за да ги видите. А ако някъде има дефицит на възможности, то това е само в главата ви.

Съзнанието на неудачника казва:”Няма чак толкова много места, където бих могъл да отида”; “Ако аз имам много от всичко, тогава някой друг няма да има достатъчно”, или “Ако аз напредна в службата, тогава някой друг няма да напредне”.

Съзнанието на неудачника вярва, че всеки човек се състезава с другите в борбата за постигане на едни и същи цели и че наоколо има твърде малко възможности, или че вечно няма да стигат парите и всичко е много скъпо. Внимателно се замислете, дали не ви посещава някоя от тези мисли- това е сигурен признак, че съзнанието на неудачника овладява вашия ум.

 

Убеждение 2

Животът носи радост и удовлетворение

 

Съзнанието на неудачника е сигурно, че животът е тежък и изпълнен с работа. То е сигурно, че ще му се налага упорито да се труди, за да получи нещо и че всичко се удава само с тежък труд. С подобно убеждение няма как да бъде различно. Помните ли какво ви казвах по-рано за убежденията? Каквото и убеждение да си изберете, вашият ум ще намира винаги достатъчно основания за да го поддържа. Мнозина вярват, че животът е суров и труден и за тях той ще бъде точно такъв. Съзнанието на неудачника винаги търси и очаква проблеми, трудности, разочарования, и то винаги ги намира.

Съзнанието на успешния човек гледа на живота като на приключение. То очаква поощрения, търси радост и комфорт в живота и винаги ги намира. А ако внезапно се появят някакви проблеми или трудности, то те се разглеждат като предизвикателство и като резултат винаги се намират нови възможности и решения. Съзнанието на успешния човек цени живота и знае, че всяко ново предизвикателство му носи още по-голямо възнаграждение, нови приключения и удоволствие. Животът е пълен, богат и щедър и новите впечатления и успехи ви чакат зад всеки ъгъл.

 

Убеждение 3

Всеки аспект от моя живот съдържа неограничено количество възможности

 

Съзнанието на неудачника е сигурно, че наоколо няма никакви възможности, и че най-доброто което може да се случи с вас, се случва точно сега. То се опитва да ви накара да повярвате че независимо от това, с което се занимавате, всички добри идеи вече принадлежат на някой друг или че сега не е подходящото време за създаване на нови замисли. За съзнанието на неудачника положението е винаги безнадеждно и няма смисъл дори да се предприема каквото и да било.

Съзнанието на успешния човек вярва, че всеки аспект от живота съдържа несметно количество възможности, просто грамадно! Не една, не две, не пет и не десет, а неограничено количество възможности. “Къде са те?’ – ще попитате вие. Ами навсякъде! Отворете си очите, отворете съзнанието на успешния човек и много бързо ще започнете да ги виждате.

Позволете ми да ви разкажа една история. Преди няколко години по Великден аз станах рано сутринта и скрих десет малки подаръка за една много близка за мен жена. Когато тя се събуди, аз й казах, че съм скрил за нея няколко подаръка. Тя бързо стана и започна да търси с увлечение. След половин час бяха намерени три подаръка. Тя седна и беше напълно щастлива, мислейки, че повече няма. “Те са повече от три- каза аз, и това я накара да стане и отново да продължи търсенето с още по-голямо въодушевление. Като намери още два, тя пак помисли, че е открила всичко и престана да търси. След обед, аз между другото подхвърлих:” Впрочем, аз бях скрил десет подаръка”

“Десет?”- възкликна жената в изумление и започна да търси отново, преглеждайки същите места, но този път много внимателно. В края на краищата тя намери всичките десет, но ако не бях й казал, че подаръците са десет, тя би спряла на третия с пълната увереност, че всичко е намерила. Аналогично, като предполагате че около вас има ограничени възможности, вие най-вероятно ще намерите едва няколко, ако изобщо намерите. Защо да продължавате да търсите възможности, ако те не съществуват?

Но ако вярвате, че всеки аспект от живота съдържа огромно количество възможности вие ще ги търсите достатъчно активно. Помислете за това!

Неограничени възможности да запазите крепко здраве

Неограничени възможности за създаване на нови отношения

Неограничени възможности за напредък

Неограничени възможности да се сближите още повече със семейството си

Неограничени възможности да живеете увлекателен живот

Неограничени възможности да спечелите много пари

 

Нека се обърнем към това, как се печелят пари.

На мен много ми харесва системата на частната инициатива. Харесва ми системата ,която поощрява изобретателността и въображението. Всеки може да спечели много пари, ако е въоръжен с верни идеи и правилно отношение към работата. Пазарът е увлекателно явление: динамичен и постоянно променящ се, той е преизпълнен с възможности, които само чакат за да се възползваме от тях. Ежедневно в операциите се завъртат десетки милиони долари. Парите се намират в постоянно движение, във всякакви посоки. Така че защо да не вземете участие в това, като внесете своя принос в тази система?

Всяка година в Северна Америка се откриват 700 000 нови фирми. И всяка от тях представя нови възможности; на всяка й трябва секретар, счетоводител, юрист, рекламен агент, работен щат, услуги по техническата поддръжка, офис мебели…. Възможности, възможности навсякъде.

През 1940 г. в САЩ е имало 10 000 милионери. Към 1980 г. населението в Америка се е удвоило, а количеството на милионерите е достигнало до 500 000. Към 1997 г. това число е превишило два милиона. Дори предвид инфлацията това е внушителен подем. Възможности, възможности навсякъде.

Никога в историята на цивилизацията околния свят не се е променял с такава бързина, като днес. Всичко постоянно се променя-новото, революционното остарява едва след половин година. И това с каква стремителност се променя околния свят, доказва, че всеки час възникват нови и нови възможности. Всеки ден се появяват стотици нови възможности, които вчера не са съществували. Възможности, възможности навсякъде.

Съучредителят на Microsoft, милиардерът Бил Гейтс заявил:” Аз мисля, че сега е забележително време да се живее. Никога не е имало толкова много възможности, за да се правят неща, които са били невъзможни по-рано. Това е най-подходящото време за основаване на нови компании и за търговска дейност.”

Къде са вашите възможности? Действайте без да се бавите и ги намерете; те са край вас.

 

Убеждение 4

Моят успех зависи само от мен самия.

 

Съзнанието на неудачника вярва, че да има много пари е лошо, че трябва да имате точно толкова, колкото ви е необходимо за да удовлетворите основните си нужди. А ако сега имате макар и малко повече от това, то значи, че вие обирате парите на други хора. Съзнанието на неудачника е сигурно, че преуспяващите хора са винаги скъперници, егоисти, не се грижат за своите семейства и имат погрешни приоритети.

Съзнанието на успешния човек е сигурно, че ако имате много пари, това е хубаво, и че вашият успех зависи от вас самите. То е сигурно в това, защото колкото повече пари печелите, толкова повече имате възможност да помогнете и на други хора, особено във финансово отношение. Само това има смисъл; как може един филантроп да даде десет и десет хиляди долара за благотворителност ако първо не ги е спечелил? Има много начини да се използват парите за благото на околните хора. Наслаждавайте се на своето благополучие и помагайте и на другите да го придобият. Когато ви преуспявате можете да давате и пари за благотворителност, да помагате на приятели, да давате на онези, които нямат такъв успех като вас, да създавате огромно количество финансова енергия и да я насочвате накъдето поискате. Да станете преуспяващи, да спечелите много пари и да помагате на останалите, доколкото ви е възможно – това е ваш дълг.

Първата стъпка във формирането на мислене на успешен човек се състои в това да фиксирате тези четири основни убеждения, които ще ви помогнат да сформирате вярата си в успеха.

1.Този свят е пълен с богатства

2.Животът носи радост и удовлетворение

3.Всеки аспект от моя живот съдържа неограничено количество от възможности

4.Моят успех зависи само от мен

 

Стъпка 2:Търсете и намирайте изобилието в настоящето

 

Вие направо сте заобиколени от изобилие и всичко, което трябва да направите е да си отворите очите и да потърсите. Не чакайте парите да дойдат сами при вас, преди да се почувствате успешни. Почувствайте се успешни още сега! Имате ли много приятели? Имате ли изобилие от крепко здраве, или идеи, или дрехи, или време? Намерете онази област в живота си, в която можете да почувствате изобилието.

КАК СЕ ПРОГРАМИРАХ ЗА УСПЕХ И СТАХА СЪСТОЯТЕЛЕН

Позволете ми да ви разкажа, как самият аз започнах да се програмирам за успех. Аз живеех в малка хижа дълбоко в гората, без електричество и водопровод. Нямах пари, но разбирах принципите на благополучието и започнах да програмирам себе си.

Сечах дърва и през цялото време чувствах благодарност за царящото край мене изобилие. Подреждах дървата за огрев и си говорех:”Имам не една, не две, не и десет , а огромно количество цепеници, които да ме топлят.” Когато закусвах, обядвах или вечерях, аз хвалех себе си и нашата Вселена за изобилието, което имах. Ако пред мен стоеше чаша с грозде, аз преброявах всяко зрънце грозде, едно след друго: имах не едно, не две, а огромно количество зърна грозде. Като се разхождах из гората навсякъде виждах процъфтяване: поляни покрити с хиляди види цветя, дървета, трици и дива природа- всичко в изобилие. Природата несъмнено е щедра. И независимо от това, че нямах пари, аз се съсредоточих върху изобилието. Знаех, че ако настроя съзнанието си по такъв начин, то изобилието скоро ще се прояви.

Когато изнасях първите си лекции пред аудитория аз живеех в хотел трета категория и имах много малко пари. Това ме смущаваше и аз постоянно се стараех никой да не ме види когато влизам или излизам от хотела. Често вечер ходех във фоайето на един голям първокласен хотел за да попия атмосферата и енергията на това място. Много скоро вече печелех достатъчно пари за да се настанявам в първокласни хотели и аз благодарих на света за неговата щедрост.

Веднъж докато вървях по коридора на моя хотел аз надникнах в една стая, която в момента почистваха и бях поразен когато видях огромната гостна, в която нямаше нито едно легло. Убедих камериерката да ме пусне да вляза и да разгледам и пак бях удивен като видях, че там има две стаи – голяма гостна и отделна спалня. Това беше първото ми запознанство с апартаментите. От този ден аз започнах отчетливо да си представям себе си живеещ в такъв апартамент и веднъж дори си наех такъв. Тогава все още не можех да си го позволя, но ми се искаше да постоя в атмосферата на благосъстояние, пък макар и за една вечер. Аз се разходих из моя апартамент, чувствайки се състоятелен човек. Седнах на разкошния диван и сложих краката си на масата. Това не беше сън; аз бях наел този апартамент, макар и за денонощие само. Благодарих на света за неговата щедрост. Постепенно започнах да наемам апартаменти все по-често и по-често. Отначало не печелех много пари, но после все повече и повече, докато накрая потекоха като река.

Наполеон Хил, финансовия т наставник на много велики хора веднъж казал:”Когато при вас дойдат големите пари, това става така внезапно, и идват толкова много, че почвате да се чудите, къде са се крили през всичките тези години. С мен се случи именно така. И до сега си спомням деня когато осъзнах, че наистина съм постигнал финансов успех.”

Веднъж устроих вечеринка по случай петата годишнина на моя курс :Силата на мисленето”. Бях в Сидни на световно турне и се настаних в президентския апартамент на хотел Шератон. Това беше доста просторен апартамент – гостната – голяма почти колкото хола. Огромна стъклена стена се простираше от пода до тавана през целия апартамент, и Сидни лежеше в краката ми: операта, залива, блестящите светлини на глада. Беше наистина великолепен изглед.

Развличайки моите гости аз изведнъж си помислих: : “Колко е превратна съдбата!” Извиних се пред гостите и минах през личната си спалня към линия балкон, който гледаше към океана. Бяха минали само пет години откакто живеех в горската хижа без електричество и водопровод, а ето че сега развличам свои гости в президентския апартамент на един от най-добрите хотели  в света. Бях настанен в него за почти цял месец- парите вече не бяха цел за мен. Мислено се огледах назад и си спомних как за първи път започнах да се програмиран за успех и виждах плодовете, които беше донесло това. И аз благодарих на този свят за тайните на успеха, които ми се откриха, Дадох си дума че споделя тези тайни с другите, след което отново се върнах при моите гости.

Започнете да програмирате себе си за успех още сега. Аз започнах да го правя бидейки в дълбока бедност. Няма такава ситуация, в която да не можете да започнете програмирането си за успех.

 

Стъпка 3: Бъдете сигурни, че успехът се намира навсякъде

 

Научете да виждате успеха навсякъде накъдето погледнете.

На каквото и да се спре погледа ви всичко е пълно с успех и процъфтяване

Излезте в центъра на града и погледнете огромните офис здания наоколо. Помислете за онзи успех, който може да се съдържа дори само в едно от тези здания. Можете да бъдете сигурни, че архитектът проектирал това здание е получил за това доста голяма сума. Строителят на къщата също е забогатял. Собствениците на зданието са несъмнено състоятелни и преуспяващи хора. Хората, които наемат просторните офиси, би трябвало също достатъчно да преуспяват. Само едно такова здание съдържа токова много успех, а той може да бъде умножен по стотиците подобни здания в града. И това е само началото. Съзнанието на успешния човек е сигурно, че успехът се намира навсякъде край нас и е нужно само да отворите очи за да го видите.

Никога не завиждайте на чуждия успех. Признайте го и му се радвайте- това е доказателство за това че успехът е възможен. След това си напомнете, че и вие можете да го намерите.Само съзнанието на неудачника ще възразява срещу успеха и ще се опита да подтиска онези, които го постигат. Постарайте се да се опазите от такива мисли, все едно, че те са смъртоносна отрова. То си е така, това е отрова, което трови вашето съзнание, настроено за успех.

Изпитайте радост всеки път когато видите успех, независимо от това дали е ваш или нечий друг. Отворете очите си и ще забележите, че успехът е навсякъде, той ви обкръжава от всички страни. И той ще принадлежи и на вас ако само се настроите за успех.

 

Стъпка 4: Слушайте касети и четете книги по самоусъвършенстване, станете член на група или организация, чиято цел е постигането на успех

Всичко, което правите става част от вас самите. Тази книга, която сега четете, съдържа голямо количество принципи, способни да окажат огромно влияние върху вашия живот, ако ги приложите. Ако имате възможност да посетите моя курс лекции “Силата на мисленето”, съветвам ви да го направите, но се постарайте да получавате информация отвсякъде. Използвайте книги и групи по самоусъвършенстване, различна литература, всичко, което може да ви вдъхнови за успех.

 

Стъпка 5: Постоянно се асоциирайте с преуспяващи хора както реални така и въображаеми

Ако искате да станете кинорежисьор- сравнявайте се с други кинорежисьори.

Ако искате да станете художник- намерете други художници.

Ако искате да преуспеете – намерете група от преуспяващи хора.

Енергията на успеха попива във вас, когато се намирате в такова общество. Преуспяващите хора прокарват успешни идеи, вземат успешни решения, създават успешни планове, сключват успешни сделки. Вие можете да попивате тази енергия просто като се намирате в тяхното общество.

ДА ПРЕУСПЕЕТЕ ТОВА Е ВАШ ДЪЛГ

Следва дълбоко да осъзнаете, че постигайки вашите цели в живота вие правите щастливи не само себе си, но и помагате на другите да се борят за своя собствен успех. Успехът никога не води до лишения другите, а по-скоро помага и им носи късмет. Колкото по-успешно се развива икономиката, толкова повече възможности съществуват за всеки. Колкото по-голяма сума пари притежавате, толкова повече харчите за стоки и услуги. Това, на свой ред, води до появата на допълнителни пари и печалби за други хора, за да могат и те да ги харчат за стоки и услуги, и т.н.

Когато преуспяващите хора помагат на другите- това е пример за всички, и тогава успехът прониква във всеки от нас. Да преуспеете това е ваш дълг пред самите себе си, пред вашите деца,приятели,и пред всички останали,които така или иначе са свързани с вас. Това ще донесе ползва за всички.

ВАШИЯТ УСПЕХ ЩЕ ПОМОГНЕ НА МНОЗИНА

ВАШИТЕ НЕУДАЧИ НЯМА ДА ПОМОГНАТ НИКОМУ

Помислете над казаното преди да се настроите за нещо по-малко от успеха. Разберете: вашият успех е нещо повече от лични амбиции, това е вашата индивидуалност. Не бъдете толкова егоистични, постигнете успех. Светът се нуждае от вас!



Из "Подсъзнанието може всичко"
Джон Кехоу



Тагове:   човек,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. анонимен - Торрент трекер
03.08.2011 13:36
Лучший <a href=http://vitorrent.ru/>торрент</a> трекер без регистрации , где вы можете бесплатно скачать много фильмов, игры, музыки, программ и много другого. НАпример скачать <a href=http://vitorrent.ru/>торрент фильмы</a> с нашего <a href=http://vitorrent.ru/>торрент трекер</a> . Для любителей игр большой ассортимент <a href=http://vitorrent.ru/games/>торрент игры</a> , <a href=http://vitorrent.ru/games/strategy/75-the-sims-3-generations.html>The Sims 3</a> скачать бесплатно!
<a href=http://vitorrent.ru/>фильмы торрент</a> и <a href=http://vitorrent.ru/>скачать с торрента</a> и многое другое, например <a href=http://vitorrent.ru/>игры торрент бесплатные</a> , скачать <a href=http://vitorrent.ru/>сериалы</a> с торрента. Фильмы: <a href=http://vitorrent.ru/filmi/komedii/66-paren-s-marsa.html>Парень с Марса</a> , <a href=http://vitorrent.ru/filmi/komedii/51-all-inclusive-ili-vse-vklyucheno.html>всё включено</a> . <a href=http://vitorrent.ru/musica/>торрент музыка</a> всех направлений. Так же обратите внимание на <a href=http://vseserial.ru/>сериалы онлайн</a> , <a href=http://vseserial.ru/interny/11-interny-72-seriya-4-sezon-12-seriya.html>интерны 72 серия</a> , <a href=http://vseserial.ru/>амазонки</a> , <a href=http://vseserial.ru/>сериалы онлайн смотреть</a> . <a href=http://infofilm.ipby.ru/>блог о фильмах</a> .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 769706
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!