Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2010 14:07 - Оргии под еротичните картини на Климт
Автор: sonyagarcheva Категория: Изкуство   
Прочетен: 2514 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.02.2010 14:22


  С падането на нощта в световноизвестния виенски музей на сецесиона разкрепостени мъже и жени се отдават на ласки  Повече от век след като Густав Климт скандализира Виена със своя Бетовенов фриз, музеят, където се намира откровено еротичната му картина, отново разбуди духовете в австрийската столица, като се превърна в място за оргии.

С падането на нощта в световноизвестния музей на сецесиона (
Secession.at) разкрепостени мъже и жени се отдават на ласки, полуголи или облечени в кожи.

Тези "културни" оргии ще се вихрят всяка вечер след затварянето му за обикновени посетители, като част от проекта на швейцарския художник Кристоф Бюхел, който покани цял секс клуб за целта.

Представител на суингърите от "Елемент 6" заяви, че мисията им е да помогнат на посетителите - които в късните часове трябва да са задължително над 18 години, - да преодолеят задръжките си и провокират нови измерения в сексуалните си изживявания.

"Позволеното" удоволствие е достъпно до 18 април на цена между шест и 42 евро. Гостите могат да останат до 2 ч. през нощта и да се включат или просто да гледат.

През деня по-срамежливите посетители могат просто се разхождат между огромните легла и кожени дивани, еротичните предмети, играчки, картини, вани, преминавайки през различни зони - с огледала, с гинекологичен стол, садо-мазо, дансинг, сауна. Те пресъздават почти точно оригиналния клуб "Елемент 6" в центъра на Виена. Нощем, когато пристигнат суингърите, всичко оживява. На бара задължително се раздават презервативи, а в името на хигиената навсякъде има хавлии. Забранено е единствено снимането.

Оргиите обаче не са самоцелни, а се опитват да пресъздадат провокацията

която навремето предизвикват творбите на художника символист Густав Климт, представител на виенското течение в изкуството "сецесион" (съвременно, "ар нуво").

Именно с тази цел любовните ласки се случват сред изложба с неговите картини, шокирали съвременниците му с откровения си еротизъм и чувственост.

Неговият 
Бетовенов фриз от 1902 г., около който се разгаря най-острата полемика, е в центъра на днешната изложба.

Сега смятана за една от най-важните му творби, някога картината е била намирана за неприлична и порнографска заради начина, по който са представени телата на жените. В един от фрагментите например са изобразени три жени, една от които е бременна и полугола, а останалите прикриват голотата си единствено с дългите си вълнисти коси.

Фризът е заключен през нощта от съображения за сигурност, но през деня пред него суингърите са поставили легло, заобиколено от изкуствени тропически растения и лъв играчка в цял ръст - типичните аксесоари на секс кича.

Сексът в името на изкуството предизвика противоречиви реакции във Виена

Групов секс в "Сецесион"-а - толкова ли е изпаднало обществото ни вече, възмути се австрийската крайнодясна Партия на свободата. 

Опозицията определи проекта като " обществено финансиран групов секс", още повече че изграждането на този храм на удоволствията струва 90 хил. евро.

Управляващите също не са масово щастливи от експеримента, но ще запазят държавната субсидия за важната културна институция - 550 хил. евро годишно.

Провокацията е част от изкуството, бе принуден да признае виенският кмет Михаел Хопл, според когото изкуството върти в ръцете си политиците и медиите.
image
Част от фреската „Бетховен“

image




Тагове:   оргии,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 769796
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!