Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2010 18:32 - Студентски БГ филм с приз от Сингапур
Автор: sonyagarcheva Категория: Изкуство   
Прочетен: 1150 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.02.2010 18:33


 Игрален филм на възпитаници от НАТФИЗ спечели трето място и чек за $ 5000 от международен фестивал в Сингапур за студенти. Отличената лента се нарича “Игра на топчета”, неин режисьор е Димитър Димитров, а оператор - Борис Славков. Нашият филм, в който една от ролите се изпълнява от Йоана Буковска, бе оценен сред 90 творби на студенти по кино от цял свят. Преди българите се наредиха германците с Shoresh & Shirin (I място) и финландците с Truth or Dare (II място).

 

Наградата за “Игра на топчета” лично получил младият студент Димитров. В журито пък била доц. Емилия Стоева - преподавател по операторско майсторство в НАТФИЗ.

 

Най-голямата знаменитост на фестивала бил режисьорът на “Доорс” и “Родени убийци” Оливър Стоун в качеството си на преподавател в New York University - филиал Сингапур.

 

Доц. Стоева успяла да размени няколко думи със Стоун. Разговорът тръгнал от документалния филм, който Тома Томов направи за него. “Обсъдихме защо студентите все още учат кино, след като вече не е сигурно, че ще има хляб в бъдеще. Той каза, че уважава техния избор и не трябва да се замислят предварително, че след това ще бъдат безработни или ще правят телевизионни репортажи, или пък само реклами до края на живота си. Трябва да се бориш за избора си, каза той”, разказа доц. Стоева.

На фестивала прожектирали филма на Стоун “Коменданте” за кубинския лидер Фидел Кастро.



Тагове:   Сингапур,   филм,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 766311
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!