Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2010 21:52 - Как да намалим данъците си
Автор: sonyagarcheva Категория: Изкуство   
Прочетен: 1122 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.08.2010 01:00


 Бихме могли да намалим данъците си наполовина, ако направим дарение за Фонда за лечение на деца. За тази и още възможности за данъчни облекчения припомниха от Националната агенция за приходите. От НАП напомнят, че тези законни начини за намаляване на данъците съществуват от години. Те обаче са малко използвани. 

В писмо до средствата за масова информация от Националната агенция за приходите днес отново представиха данни – до колко процента може да намалим данъците си.  

Освен че до 50% от данъчната основа може да се намали с дарение за Фонда за лечение на деца, ако направим дарение за култура пък, данъчната основа се намалява с 15%. Ако дарим пари на болница – данъчните ни опрощават 5%. Пет на сто е намалението и при дарение за Агенцията за социално подпомагане. Може да се ползва данъчно облекчение и ако дарим средства на наркокомуни или на детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) или ако си направим застраховка “Живот”.

Според закона размерът на данъчните облекчения за дарения не може да е повече от 65% от годишната данъчна основа. От НАП изразиха учудването си, че не е голям броят на възползвалите се от тези законови възможности. Повече информация за облекченията можете да получите на телефон 0700 18 700.



Тагове:   как,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 770611
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!