Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2009 12:42 - СОНЯ ГАРЧЕВА
Автор: sonyagarcheva Категория: Изкуство   
Прочетен: 3150 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 01.11.2009 15:57


 Студент по Оперна режисура в Нов български университет, Соня Гарчева е дoказателство затова, че има таланти в България, които са готови да наследят опита на старата генерация от режисьори. Мисли да продължи обучението си в чужбина и да покаже, че операта няма да умре. Идеите и са свързани с това да вкарва все повече млади хора в операта. "Операта е прекрасно изкуство, което много хора неразбират, защото не им се представя по подходящия начин...Зная, че е нужна промяна както изцяло в концепцията така и в подбора на участващите трупи в оперите... 
Соня Гарчева е родена на 8 април 1985 година. Израства в град Панагюрище.  Мечтае да се занимава с кино. Ходи на уроци по актьорско майсторство в театрална студия „Сцена 99” град Стара Загора, с тях има няколко участия в постановки. Като ученичка води собствено предаване по радио „Веселина” – Стара Загора „Тийн свят”.Завършва Средно музикално училище "Христина Морфова" в Стара Загора със специалност „Артист вокалист”. В момента е студентка в Нов български университет град София, където учи „Оперна режисура” при ас. Нина Найденова и Симеон Симеонов, както и „Класическо пеене” при доц. Христина Ангелакова. От началото на обучението си, Соня Гарчева има няколко стажа като асистент режисьор в Държавна опера Стара Загора. Това са постановките: 2004 -2005 „Аида” - Верди;; 2005 „Мадам бътерфлай” – Пучини; 2006 – „Норма” – Белини; 2006 „Селска чест” – Маскани,  Освен в старозагорска опера, Соня Гарчева има и практики в университета на различни мероприятия организирани от департамент „Музика” като например 2004 г. Шоу-спектакъла „Два дни преди Коледа”; където участва и е едновременно с това асистент режисьор, както и много други концерти, представления, семинари, срещи, уъркшопи и др. 2009 година асистент режисьор на Христина Ангелакова в дебюта й като режисьор на операта "Така правят всички" от Моцарт.
  На въпроса - как реши да са се занимаваш с опера? - Соня с усмивка отговаря, че операта просто я завладава. "Първият път когато отидох на опера бях вече в гимназията. Гледах "Риголето" от Джузепе Верди в Държавна опера Стара Загора. Хареса ми и реших, че точно с това искам да се занимавам- с опера. Започнах да ходя на репетициите в операта, гледах спектакли, запознавах се с материята отвътре. Кандидатствах с пеене в музикалното училище, а после продължих да уча Оперна режисура и пеене в Нов български университет. " През 2007 година Соня Гарчева е и асистент режисьор на предаването „Искамм” по телевизия ММ. На 30 юни 2007 година в Южния Парк град София е и дебюта и като режисьор, не на опера, а на поп-рок концерт, който поставя началото на Първата студентска музикална агенция в България „SEMPLE Records”.
   
През тази година беше и премиерата на Соня в Холивудското кино. Тя взе участие в снимащия се в България холивудски екшън с Долф Лунгрен "Директен Контакт".
image

 



Тагове:   опера,   Долф Лундгрен,


Гласувай:
1



1. ulian - Привет от Юлиан!
31.10.2009 19:27
Браво! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sonyagarcheva
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 769711
Постинги: 206
Коментари: 134
Гласове: 395
Спечели и ти от своя блог!